De stad Bergen in Noorwegen

Informatie over Bergen een toeristische stad in het mooie Noorwegen. In de provincie Hordaland vind u de plaats en gemeente Bergen. Bergen is 1 van de grootste steden in Noorwegen en trekt veel bezoekers. Met circa 300.000 bewoners een aardige drukke stad waar alle voorzieningen zijn te vinden. Om de plaats Bergen zijn er een aantal hoge Bergen/heuvels. De berg Fløyen daar kunt u met een kabel trein naar boven voor een zeer mooi uitzicht over de stad. Ook kunt u veel musea bezoeken in de stad Bergen en zelfs een aquarium. Heel leuk om heen te gaan is de haven van Bergen waar de visserij centraal staat. Vakantiegangers vinden de stad Bergen meer dan de moeite waard om te bezoeken.

Kom naar Bergen in Noorwegen

  • bergen aquarium noorwegen
    bergen aquarium noorwegen

Vakantiehuisjes in de buurt van Bergen.

In Bergen zelf zijn er geen vakantiehuisjes te vinden alleen hotels. In de dorpen er buiten zijn er zeker zeer mooie vakantiehuisjes te vinden. Zoals in Osterøy dat in dezelfde provincie Hordaland licht. Heerlijk vanuit uw vakantiehuisje aan het water in de typische Noorse omgeving. Vanuit deze omgeving is het ook perfect om het Zuidelijk Fjorden-gebied in Noorwegen te bezoeken. Maar ook in plaatsjes zoals Kalve, Storebro, Steganeset, Reksteren en meer pittoreske plekjes.

Wat te doen in de omgeving.

In Bergen zelf kunt u zich prima vermaken. Daarbuiten kunt u de Fjorden bezoeken of naar een attractie afreizen. Een mooie wandeling net buiten Bergen is die bij het uitzichtpunt Sandvikspilen. In de buurt in het gebied van Bergens fjellstrekninger vind u een koffie/wafelhuis genaamd Brushytten. Of een ritje met de ulriks banen naar de top van de gelijknamige berg Ulriken. Eten en drinken zal geen probleem zijn in deze stad. Restaurantjes zijn er voldoende. Vergeet zeker geen bezoekje aan het ijssculptuur centrum van Bergen dat een unieke ervaring is.