Alles over Oslo in Noorwegen

Oslo in Noorwegen. Oslo de hoofdstad en tevens de grootste stad in Noorwegen. Met ongeveer 675.000 inwoners een aardige stad. Het is niet alleen de stad Oslo maar ook een uitgestrekte gemeente. Vroeger was Bergen populairder dan Oslo maar dat is de laatste jaren omgekeerd. Oslo ontwikkeld zich op een efficiënte manier zowel de industrie als het toerisme. In Oslo heeft de tijd lang stilgestaan vanaf de 19e eeuw is deze stad prima door ontwikkeld. Oslo is een mooie schoone en veilige stad waar het goed vertoeven is. Ook voor het toerisme is dit een goede verandering. De restaurantjes, cafeetjes, en musea en attracties worden in rap tempo gebouwd.

Oslo in beeld bezienswaardigheden en meer..

  • Vakantiehuis in Oslo
    Vakantiehuis in Oslo

Vakantie accommodatie in Oslo en omgeving

Met een aardig aantal vakantiehuisjes in de buurt van Oslo heeft u een kleine keuze. Deze vakantiehuisjes zijn allemaal verschillend met een eigen karakter. Gelegen in de gehuchten Vradal, Holmsbu, Eikhom, Gaustablikk, Brevik en nog een aantal. Aan het water of in de natuurlijke omgeving van Oslo. Voordeel is dat u met een vakantiehuis buiten Oslo direct in de natuur bent. In Oslo zelf bieden we veel Hotels aan die variëren van duur met alle luxe voorzieningen. Maar zeker ook voordelige hotels in Oslo waar u prima een tijdje kan doorbrengen. Bekijk de vakantiehuizen op onze voorpagina. Heerlijk de gemeente Oslo ontdekken vanuit een vakantiehuisje in de natuur.

Attracties en bezienswaardigheden in Oslo en meer...

Laan we beginnen met het munchmuseet waar u verschillende exposities kan bekijken. Medio mei 2020 is het vernieuwde museum open voor publiek. Voor alle leeftijden is het interessant. In dezelfde omgeving i Oslo staat het natuur historisch museum. Merendeel is het een Zoological museum met een Botanical Garden. Heeft u zin in een Dierentuin dan is het reptielenpark een leuk uitje. Het fort van Akershus is al 700 jaar het centrum van de groei en ontwikkeling van het land. Het heeft momenteel de status van een nationaal symbool in Oslo. Het fort is een populair recreatiegebied en is een groene strook in het centrum van Oslo. Een klein museum met zeer mooie fresco schilderingen genaamd het Emanuelvigeland. En dit is maar een kleine greep van wat er zoal te doen is in Oslo en omgeving.